sonra görüşürüz

"sonra görüşürüz"...

her şey bu iki kelimenin bir araya gelmesiyle başladı. oğlan "sonra görüşürüz" dedi, kız da "peki nasıl olacak o?". artık hiçbir şey eskisi gibi değildi. oğlan aşık olmuştu, kız umursamıyordu. kız tıpkı oğlanla tanıştığında üzerinde olan rahatlıkla önemsemiyordu. altı üstü otobüste tanıştığı bir çocuktu ve bir gecelik ilişkiden daha fazlasını beklemiyordu.

oğlan ise tam tersini düşünüyordu. kız onun ezberbozanı olmuştu. bildiği herkesten farklıydı kız, standart kalıplar onu açıklamıyordu. sürekli yeni kalandı o. asla eskimeyen, geride kalmayan. ne zaman karşılaşsa, konuşsa yeni bir şeyler buluyor, sürekli bir şeyler keşfediyordu onunlayken. ezberini bu yüzden bozmuştu belki de. şöyle tanımlıyordu hadiseyi: "hani insan bir şeyi ilk kez yaparken kontrol beyninde sonra alışkanlık haline gelince de omurilik tarafından kontrol edilir ya işler. sende hiç böyle olmuyor, kontrol sürekli beynimde, alışkanlık halini almıyorsun bende. alma da zaten...".

aradan yıllar geçti, dönem dönem başka kızlar girdi oğlanın hayatına. ama asla kızdan geçemedi. unutamadı onu. hala yeniydi o. hiç eskimedi, hiç sıradanlaşmadı. hiç unutulmadı...

0 kez ağzı olan konuşmuş: