mcdonald's'ta sıcak ve taze yemek yeme taktikleri v1.0


malumunuz gnçtrkcll denen zırva çıktığından beri eskiden kapısından baktığımız mcdonald's'lardan çıkmaz olduk. dışarda yenebilecek yemekler arasında eskiden listeye giremezken, en ekonomik yerlerden birisi oldu çıktı. ancak mcdonald's bu kişiye özgü hizmet yok, standart hizmet var. peki nasıl olacakta sıcak yemek yiyeceğiz?

eski bir mcdonald's çalışanı, 4 eğitimcisi olarak birkaç ufak tüyoyu sizlerle paylaşmak isteyerekten bazı yazar arkadaşların* gazıyla işbu postu tuşladım.

efenim, örnek menü seçelim kendimize, misal orta boy bigmac menü olsun. neler var menüde, 400 ml içecek, bigmac, orta boy patates kızartması. bigmac en çok tüketilen ürünlerden olduğundan adına production (hani kasacıların hamburgerleri aldıkları yer) denen kısımda muhtemelen hazır şekilde bulunacaktır. 10 dk tutma kuralı olsa da daha sıcak nasıl yersiniz özel ürün isteyerek tabi ki. big mac'in içinde neler var?

*club denen aradaki ekmeğin üzerinde mac sos, özel soğan, salata, 2 dilim turşu,
*taban denen alttaki ekmeğin üzerinde mac sos, özel soğan, salata, 1 peynir.

şimdi özel isteyecem diye gidipte turşusuz isterseniz, çakal production elemanı ürünü production'dan alıp, turşusunu çıkartıp ürünü yeni pakete koyup aynen gönderecektir. o zaman ne yapmak lazım? ha varlığı ha yokluğu belli olmayan özel soğanı olmayan ürün isteyin o zaman mecburen yeni ürün hazırlayacaklardır.

ya da isteyeceğiniz özel, kendinizin sonradan ekleyebileceği bir sos olsun. mesela, ketçapsız isteyin. kasalardan verilen ketçap ile üretimde kullanılan ketçap arasında tat olarak fark yoktur. alın ketçabı kendiniz sıkın keyfinize göre.

üründeki özel işini hallettiğimize göre sıra geldi patatese. malum patates kızartması sıcakken yemesi keyifli bir yiyecek. ama mcdonald's'larda sürekli sıcak patates bulunmuyor. ne yapmak lazım. önce kuralları bilelim. mcdonald's'ta patates 3 dakikada pişer, 7 dakika patateslerin durduğu yerde durma süresi vardır. 7 dakika sonunda kalanlar çöpe gider ama her ne kadar olursa olsun kabindeki patates bir süre sonra kötü olur. sıcak yemek istiyorsanız, tuzsuz patates kızartması isteyin. tuzsuz olsun dediğinizde, mecburen yeni kızartacaklar ve patates doldurmak için kullandıkları küreği yıkamak zorunda kalacaklarından daha hijyenik patates yemiş olacaksınız.

şimdilik bu kadar, v1.1'de görüşmek üzere...

8 kez ağzı olan konuşmuş:

andromeda dedi ki...

ben gözlerimle gördüm; bu taktiklerin hepsini uyguladı burger king'te. :)

Scherzi dedi ki...

mesai saatleri dışında mekdanıldsın önünden geçerken, yerleri silen kadının kapı önündeki paspasları alıp masaların üzerine koyduğunu gördüm.

bi daha gittiğimde yeni masa istiyorum menüde diycem.

Unknown dedi ki...

gece vakti o dükkanın içinde olanların yanında paspasın masaya konması nedir ki mirim :D

andromeda dedi ki...

ya bence burger king yapmıyodur ya öle.. burger king cok muhtesem bence. yasasın burger king :/

yapıyodur dimi..

achmet bi' ara ekmegin altındaki hasan'ı da yazmalı bence :)

Unknown dedi ki...

onu yazarsam hakkımda açılması olası bir davanın masraflarını karşılamaya aday gördüm seni :D

andromeda dedi ki...

...

mercimek dedi ki...

balyalı adamı istiyorum!

andromeda dedi ki...

balyalı adam da balyalı adam!