657'ye tabi devlet memuruyum. zihniyetim de ahan da burada.

miras niyetine de çocuğuma bıraktım. neyi mi? memur çocuğu zihniyetimi pek tabi ki. hala kafası karışık olan varsa ahan da akademik tanımla başlayayım yazıma. memur çocuğu zihniyeti, ana babasından birisi memur olan çocukların içinde gün geçtikçe büyüyen zihniyet ve bu zihniyetin yol açtığı hareketler bütünüdür. ana babadan birisi dedim çünkü ikisi birden memur olursa çocuk o zaman durumu iyi aile çocuğu zihniyetine sahip oluyor.

memur adamın iki yakası bir araya gelmez, hele bir de namuslu tayfadansa vay çoluğunun çocuğunun haline. çektikleri çekecekleri çilenin bini bir para. içine işleyen garantici davranma dürtüsü ile memur çocuğu atılımcı, girişken yapılı olma özelliklerinden ta yolun başında feragat etmiştir.

onun için önemli olan yegane hadise götünü sağlama almaktır. örnek mi istediniz? hemen verelim. arada olur hani sayısal bilmem kaç hafta devreder, milli piyango'nun yılbaşı çekilişi vardır, haberlerde konu belli olur. muhabirler nimet abla denilen milli piyango bayisinin önünde milletle sohbet ederler. teyzeler ve onların torunları, memur olduğu elindeki sefer tasından ve yıpranmış gömlek yakasından belli amcalar, üstü başı memurluk kokan çocuklara sorarlar.

ne yaparsın büyük ikramiye çıkınca?
bir ev, bir araba alırım, bir kısmını faize yatırırım, yardımda bulunurum.

hemen herkesin cevap ya bunun aynısı ya da fazlalıklarından arındırılınca bu olacak şekildedir. alın işte, zihniyet hayalleri bile kuşatmış. hayallerde bile garanticilik anlayışı hakim. arkadaş kamyon dorsesi kadar paran olacak diyoruz, ev alırım araba alırım diyor.

memur çocuğu zihniyetine sahip olmak, yanında default özellik olarak ezikliği getirebilir. alıcınızın ayarı ile oynamayın. fabrika çıkışı eklendiyse ayıramazsınız ikisini birbirinden. ha ayrılmışsa şanslısınız demektir. piyango ikramiyesiyle ne yaparsınız sorusuna bir de yazlık ilavesi yapabilirsiniz. beklemeyin fazlasını.

0 kez ağzı olan konuşmuş: